It's been raining now for at least a week. Most of it is not heavy rain, but it is persistent. And there are moments when it comes down pretty good.
The view out the back gate at 10:45 a.m. on November 25, 2006Last night I went to bed believing it was going to be windy and rainy all night, but I'm up early today and there's no sign of rain. The wind is not blowing.
Here's the 6:30 a.m. radar map for France. It looks like the heavy rains are still west and north of us. But there's a big blob to the south that might be moving this way. I hope to go to the farmers' market in Saint-Aignan this morning, but not if it starts raining. In that case, the Intermarché supermarket will have to do.

The good news in all this is that the temperatures are very mild. But all the rain means the garden and yard are not yet cleaned up the way I would like for them to be.
Here's a little video that I shot with my Canon S70 digital camera Thursday afternoon, Thanksgiving Day. I used Quicktime Pro to stitch the three clips together and then saved the movie in a compressed AVI format for uploading to Google Video.
I' reading your post at 8AM and drooling over the gigot d'agneau ... but hold the beets!
ReplyDeleteThe only way I could eat is cold, shredded and with horseraddish (the Polish way). Ok, time for my muesli...
I made a beet appetizer on Thanksgiving, Ken, from a recipe from an Armenian friend. It's very simple and delicious and keeps for a long time in the fridge.
ReplyDeleteTake ~1 lb (600 g) beets, cook them and peel them. Grind/process them with 1 cup shelled walnuts.
In a small bowl, mince 1-2 cloves garlic. Add some salt (~1/2 tsp). Add 1 Tbsp oil and 2 Tbsp red wine vinegar. Mix and add to beet/walnut mixture. Add a little paprika and serve as a spread for bread, crackers, vegetables.
We had a very nice Thanksgiving. Apple gave us the week off, so I had a leisurely time planning and preparing the meal, baking, cleaning, and decorating. Your lamb looked delicious!
Hi Ginny, the whole week off sounds very nice. And I'll try that beet appetizer recipe. It sounds good. I'm glad you all had a good Thanksgiving.
ReplyDeleteIsabella, I have a hard time understanding how people couldn't like beets. One friend of mine said she never liked them because the only ones she ever had came out of a can/tin. After she tried fresh ones, she changed her mind. Cubed beets as a salad with oil, vinegar, some chopped shallot, salt and pepper -- that's a treat, and a classic recipe in France. Have those with some bitter lettuce -- endives, frisée, escarole, etc. -- for the best salad.
ReplyDeleteBonjour,
ReplyDeleteEt bah, mon Gars, pour pleuvoir, il pleut dans ta vidéo, lol ! Moi, je ne suis sortie de mon bahut qu'à 7 heures du soir, avec la bosse que tu sais à l'arrière du crâne !!!
Les betteraves/beets, oublie-les le jour que tu nous reçois, en tout cas, en ce qui concerne Francis (moi, j'en mange, mais je ne cours pas après/I'm not wild a about them), il les a en horreur... Mon mari aime tout sauf la rhubarbe, les betteraves, les asperges (mais, chez les copains, il dit qu'elles sont délicieuses s'il y en a au menu... Quel hypocrite, lol !). Moi, j'me fais ma botte d'asperges avec mon Papa quand mon Homme n'est pas là... Bises. Marie
Marie, quand tu viendras avec ton compagnon, je vous ferai de l'andouille ou des andouillettes, si tu permets que je me mette une pince à linge sur le nez ! Et je garderai les betteraves pour moi. Je te taquine...
ReplyDeleteJ'adore être taquinée, alors carry on, Mec :-) ! Nous, on les mangera de bon coeur, tes andouilles et andouillettes, et, une fois encore, je me demande où tu es allé chercher l'idée selon laquelle les andouillettes sentent mauvais... J'ai pourtant un excellent odorat et jamais, je n'ai discerné une odeur quelconque lorsque je cuisine ou mange des andouillettes... Tu dois te faire des idées :-) Bises. Marie
ReplyDeleteUn Anglais de notre région nous a servi des sortes de rondelles d'andouille au déjeuner un jour de septembre. J'ai fait un très gros effort et j'en ai mangé un peu par pure politesse. Mais je te jure qu'à mon avis ça sent tu-sais-quoi.
ReplyDeleteC'est en écoutant l'emission radiophonique de Philippe Bouvard que j'ai dû entendre parler de l'odeur, on va dire ... euh... particulière, qui émane des andouillettes. C'était une confirmation pour moi. Notre ami Lewis est d'accord, je crois.
"Notre ami Lewis est d'accord, je crois"
ReplyDeleteAttends un peu, SI TU n'avais pas vendu la mèche en lui disant ce qu'il y a dans une andouillette, il l'aurait mangée jusqu'au bout, na ! Il s'est arrêté net de manger QUAND TU lui as demandé s'il savait ce qu'il mangeait... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alors qu'il mangeait de bon appétit et sans problème le contenu de son assiette... Espèce de traître, lolol !!! Bises. Marie qui rigole :-)
Lovely, lovely gigot. I just got a half, boneless and tied, but I'll divide in two, for a couple of great meals. Will do your rub. Looked great. Well, you'll have competition for the beets from me!
ReplyDeleteA qui les vignes out back? E